Meumvita

En helt vanlig blogg om mig, mina tankar, familj och min vardag!

Tre veckor senare...

Kategori: Allmänt

E har varit/är i ytterliggare en kläng/gnäll/"vill inte somna på dagarna" - period. 
 
GLORIUS!!
 
De senaste ca 3 veckorna så VÄGRAR han komma till ro själv på dagarna.. Kvällarna är inga problem och han sover likadant som innan på nätterna. Jag har fått vagga honom till sömns 1-2 ggr/dag och min rygg klarar inte mer nu så idag har jag bestämt att det är PUNKT! Vill han inte sova utan bara gnälla så får han göra det hela dagen. Blir förmodligen en promenad till slut så han förhoppningsvis däckar där men oftast vaknar han när vi kommer in i hissen (om han somnar alls) och dår får jag inte en chans alls att vila ryggen så vi får väl se vilket humör jag kommer vara på ikväll.
 
Denna veckan har varit aktiv för vår del:) I måndags kom mamma hit på dagen och umgick lite (E blev förkyld i fredags så jag ringde mamma redan då och frågade om hon kunde tänka sig hjälpa mig på måndagen, och M ville helst inte att jag skulle vara ensam) men han hade nån konstig förkylning så den gick över jätte fort bara snorig nu :) I tisdags åkte vi hem till mamma och pappa och va där hela dan, i går åkte vi till en kompis och va där några timmar.
 
Igår på kvällen höll jag på att bryta ihop därav mitt val att sätta ner foten idag. När jag satt och gosade lite med E i soffan på kvällen så kändes det som min rygg höll på av brytas av:( jag har ont mitt på ryggen en bit ovanför svanken och det går aldrig över! Såklart det inte hinner gå över då jag kånkar på E halva dagarna och har fått vagga honom varje dag... Hur jag än sitter eller står så gör det ont:( men när jag ligger ner känns det bra men det hinner jag ju knappt på dagarna.. Som tur är så är M så snäll så när han kommer hem, efter vi ätit middag, så brukar jag få lägga mig i sängen och ta det lugnt och den tiden är super värdefull för mig:) Tänk vilken tur att han tänker på mig<3
 
Igår bara så där så ställde sig E upp mot gåvagnen och traskade iväg<3 Han har ställt sig själv mot den innan men aldrig gått iväg, så det går fort:)
 
Kanske ska ta och baka lite nu:)
Nougatkaka står på menyn;)

Fredag igen:)

Kategori: Allmänt

Jag fattar inte att veckorna går så himla fort! Det är ju bara måndag ocg fredag känns det som:) 
haha
 
Jag har kommit på ett litet projekt som jag tänkt ta mig an nu. Jag har tänkt att sy en egen bärsjal och ev en ringsjal.:) Inte för att vi behöver en omgående men känns förmodligen aktuellt sen med bebisen och kanske även nån gång nu och då med E. Plus att de är roligt med ett projekt:) 
Vad jag har kunnat läsa mig till så är det ju inte alls svårt att göra så får väl se hur det går:)
 
E ställer sig upp HELA tiden nu<3 lillgrisen<3
För ca 1 vecka sen så lärde han sig ställa sig mot soffan sen har det bara eskalerat och nu ställer han sig mot det mesta<3 Innan så har han gått när han hållit i båda våra händer också, står bara still om han bara håller i en hand men han börjar bli lite mer våghalsig där med och tar et eller två försiktiga små steg med en hand.
 
Det går undan nu!
<3
Han vaknar fortfarande 1 gång varje natt och vill äta också men nu har vi en strategi (om det är så man säger) på hur vi får det att funka! M tar alla vardagnätter (han är guld värd den mannen<3) han säger att han får ju dåligt samvete ibland att han inte kan hjälpa till mer på dagarna så då går han upp de nätterna och ger välling. Jag tar helgnätterna för då är vi ju båda 2 på dagarna:) Vi har gjort så i ca 2 veckor nu och båda är utvilade. Vi behöver inte sovmorgon och så för båda har sovit relativt bra till E vaknar mellan 6.30-7.30 så vi går alltid upp samtidigt. Härliga morgnar:)
 
Idag är det fint väder så jag ska tvinga mina fogar till en promenad sen och M slutar tidigare idag då han ska jobba extra imon så det "gör inget" om jag blir handikappad resten av em:)
 
haha
 
Så ska vi kanske åka och köpa tyg sen så jag kan inleda mitt projekt:)
 
Någon av er få som läser som använt bärsjal eller sele??
Vad tycker/tyckte ni?

För ett år sen...

Kategori: Allmänt

Låg jag på förlossningen och mina värkar hade ökat i styrka:) Tänk att jag idag inte bryr mig ett dugg om det:) Sån klycha men så sant.
 
Vår lilla kille ställer sig upp hela tiden nu mot soffan, mot våra ben, i badkaret, i spjälsängen<3
 
Igår hade vi lite 1-års kalas och han fick en del leksaker och kläder mm... Favoriten hittills är en stor låda med stora legobitar och hans polis bobbycar! E är löjligt förtjust i hjul och bobbycaren har ju JÄTTE stora hjul:) 
 
Haha
 
Det var nog allt för denna gången:)