Meumvita

En helt vanlig blogg om mig, mina tankar, familj och min vardag!

Blir så glad!

Kategori: Allmänt

Att det är ett antal som går in på denna blogg och läser även fast jag oftast bara svammlar och skriver ointressanta saker :) Dock är det ju en blogg om mitt liv då meum vita betyder mitt lilla liv på latin (i know, clever right??) haha och det brukar inte hända så mycket mer spännande så....
Idag va jag lite nervös då jag skulle göra ett nytt försök att gå till öppna förskolan, förra veckan var jag typ på väg men kände att det inte va nån ide då han va fruktansvärt övertrött och som tur är så stannade vi hemma då han skrek och grät i 90 min (skrev om det förra veckan)
Idag va han också trött men inte lika trött så vi gick!! Och han var så glad och han tyckte det var så roligt :) han skrattade till sångerna och efter, då det va fika, somnade han utan protest i min famn så vi satt och myste och jag kunde prata lite med några andra mammor :)
Nu är jag dock trött! Känns att jag inte brukar göra så mycket på dagarna annars för så fort jag gör nåt så blir jag jätte trött, haha!!! Skärpning!!!!!
Det var allt för denna gången!

Alla är lika mycket värda??

Kategori: Allmänt

Är vi verkligen det?? Hamnade i en liten diskussion då jag blev kallad egoistik för mina åsikter.. Detta handlade om rätten till assisterad befrukting till ensamstående... majoriteten tyckte att detta är fel, jag ser inget fel i det.. Vad tycker ni??
Jag anser att ett barn är väl lika efterlängtat vare sig man är i ett fast förhållande och är 25 år eller om man är 35 år och singel, eller ett homosexuellt par för den delen.. Ska man bli nekad det alternativet för att det är "onormalt".
Jag har växt upp i en frikyrka och i kyrkan får man lära sig att alla är lika mycket värda, men lever man som man lär egentligen??
I kyrkan lärde jag mig i tonåren att det är SÅ viktigt att man får in så många medlemmar i kyrkan och i den kristna tron då i första hand, men sen då??
Jag är inte längre aktiv i nån kyrka för jag förstår inte riktigt... Men min tro kommer jag alltid ha och det kan ingen ta ifrån mig, jag respekterar alla människor (tror och hoppas jag iaf) och jag tar för givet att andra respekterar mig även fast jag är kristen. jag tror på att man ska behandla andra osm man själv vill bli behandlad och ALLA är värda precis lika mycket, vare sig man är tjej, kille, gift, skild, singel, asiat, vit, knäpp eller homosexuell!!!
Det var dagens kloka inslag av denna kristna mamma som är gift med
en som inte är kristen men ack så bra det har gått hittills ändå.....

Maya och Ozzy

Kategori: Allmänt

Våra små kära katter som blev bort adopterade för typ två månader sen... Jag drömde om dom igår kom jag på... Det var ett ungt par som hade köpt dom och de kom tillbaka och ville lämna tillbaka dom och jag blev fullständigt tokig, bara skrek och grät hysteriskt och frågade va det var för fel på dom... "fattar ni inte att vi inte vill ha katterna, det är ju därför ni fickdom!!!" hahaha... vaknade och va lättad för jag inte va ledsen, alltså har vi gjort helt rätt :) har dock inte tvivlat på det men det kändes som en bekräftelse liksom.
Och till nattens sömn (som jag vet iaf en tycker om att läsa om;))
E hade svårt att somna men vid 22 däckade han, 22.30 däckade vi :) klockan 5 (!!!) vakande han första gången :)
Jag fick med andra ord sova 6½ timme i sträck :) Jag vaknade med ett leende på läpparna och när jag kom tillbaka till sängen sa jag till M att vi hade ett nytt rekord då han typ slänger sig upp och frågade oroat om han hade varit vaken jätte mycket (hans dåliga samvete kom fram eftersom han brukar hjälpa mig om han är jätte besvärlig) då jag halvskrattar lyckligt tillbaka att jag är utvilad :)
Denna trend får hemskt hemskt gärna hålla i sig alltså!!
När det gäller min träning så är det väääldigt mycket prat och liten verkstad men nu så!!! Ska simma 2 ggr i veckan, promenad 3 ggr och sluta fika och äta godis :( iaf en månad till att börja med.... känner mig själv och det här med fika alltså... min svaga sida ;)
Kära nån va jag har skrivit nu då... Nu räcker det!!
Ha en bra dag mina vänner!!

Diggediggediggedingdingding

Kategori: Allmänt

Denna låt är fast i min hjärna, meen så bra den är!! Kommer definitivt bli en sommarplåga tror jag.... Sean Banan om ni inte fattade de...
E har nu sovit tre nätter i sitt rum och det går så bra så... Inatt åt han inget igen, vid halv åtta gick jag upp och vid åtta fick han "frukost" ersättningen :)
Kanske inte så intressant för er att läsa om hur han äter osv men det händer inte så mycket annat här :)
Idag är jag lat (som alllaa andra dagar) så kommer nog hålla mig inne (som allaaa andra dagar) haha..
Ibland får jag dåligt samvete mot E att vi inte går ut varje dag men i vanliga fall gör jag ju inte det heller så.. Få ta igen det när han blir större och kan springa av sig på lekplatsen på inne gården och parken och lustigkullen på vintern :)
Hmm.... what else?....  nada tror jag....
AAAmmaaaazzing!!! (också bra låt!)

Underbart!!

Kategori: Allmänt

Inatt sov E i sitt egna rum för första gången!! Jag har fått gå upp ca 2 ggr och ge han nappen, men främst rätta till honom för han rör sig så mycket när han sover :), och M har gått upp typ 2 ggr och gjort samma!!
Strax innan åtta gick vi alla upp och E fick mat första gången sen igår runt 21. Så underbart!!!
Idag ska vi upp till 3 och aktivera mitt sim kort där typ. Blir en promenad dit då det redan nu är +4.
Hoppas ni andra har sovit gott och får en bra dag!!!

Aaj Foounn!!

Kategori: Allmänt

Mattias fick sin vilja igenom (igen) och vi är nu I phone ägare båda två... Fast jag måste erkänna att jag gillar den skarpt!!
Elliot har rullat från mage till rygg för första gången i onsdags och efter det så har han varit sparsam med detta. Det sa bara tjooofff så rullade han över, flera gånger! <3 Så klart jobbigt för Mattias att han minnar en del då han är på jobbet men detta va på kvällen... Kul för honom då att han va på a6 och hämtade telefonerna då.... haha...
Elliot har de senaste nätterna somnat typ nio (som vanligt) och inte vaknat förrens 4!! yeey... (inte alla nätter dock!!) härom morgonen så ville han inte ens äta för när jag blandade till ersättningen så somnade han om men ersättningen kan ju stå färdig blandad i ca en timma så jag somnade om men lät den stå kvar... efter en timma innan Mattias åkte till jobbet så hällde han ut det! Vid åtta åt han :)
Idag har vi bestämt att E ska få flytta in i eget rum på test... Har köpt en babymonitor på IKEA så får vi se hur det går... Vi behöver ju inte gå upp o ge honom nappen längre utan vi går upp och lägger han till rätta men egentligen så kanske han kan somna om själv om vi låter han va... Vilket är svårt när han ligger och halv grymtar och bökar (som sin mor enligt M)(?!)
Ska uppdatera om hur detta går!!
Igår va jag och hälsade på min kära mormor som ligger på Ryhov sen två
veckor tillbaka då hon har brutit höger överarm när hon ramlade hemma....
Så har en lite prinsessa kommit till världen också ja.... Grattis Daniel och Viktoria. Ska bli spännande och få höra vad lillan ska heta.. Jag röstar på Alice! :)
Nu blev det mycket jag skrev ja... :)
(jag stör mig på att texten alltid blir ihoptryckt när jag skriver det ser så rörigt ut även fast jag, då jag skriver, trycker enter flera ggr för att få mellanrum....hmm....dagens I-lands problem mina vänner!!!!)
Have a nice daaaay!!!!

Idag, mitt i veckan

Kategori: Allmänt

blir det inte mer skrivet än några rader...
E skriker och skriker på dagarna då han är alldeles övertrött men vägrar somna, vad man än gör... I förmiddags skrek ha ca 90 minuter (jag 45) sen slocka han...vakna, åt mat och somna igen och sover än men lär vakna snart då de är matdags om ca 30 min....
Så sjukt trött idag.. Imorse ville E dock hoppa över morgonmålet kl fem och sov (till o från) till 8.. Soft!
Back to the sofa!!!!

Så omotiverande

Kategori: Allmänt

Idag hade jag tänkt (kanske, eventuellt iaf) att gå in till stan och kolla lite tavlor som vi kan ha i Es rum. Vaknar då på morgonen och tittar ut.... halvdassigt och halvregning! motiverande att dra på sig massa kläder och E massa kläder och promenera 30 min (en väg) för att strosa??
Lat som jag är in i märgen så lutar det starkt åt NOPE!!!!
Önskar att jag va en sån person som kanske inte såg vädret som ett hinder men det är ju så skönt att ha nåt o skylla på :)
I morgon ska jag iof träffa Malin och Melvin på öppna förskolan....Kanske kan försöka motivera mig efter det att promenera till stan efter det.... Se där, en TILL ursäkt :) thats meee.....
Väntar på att E ska vakna vilket han förmodligen snart gör och då blire lite morgon gos!!!
Hoppas ni alla får en mycket bra dag!!!!

Veckans favorit...

Kategori: Allmänt

...Laleh...
Har typ aldrig lyssnat på henne innan men sen "så mycket bättre" så fick jag upp ögonen (öronen, ha ha...) för hennes musik, dock började jag inte lyssna förren igår och jag säger då de..
Satt i Es rum och monerade skattkistan och hade den låten på repeat på min Ipod... såå fin. Ni som inte hört hennes version av E-types låt Here I Go Again...
Som sagt verkligen veckans favorit!!
Inatt va E ÄNNU snällare, han tar igen det genom att bråka mer på dagarna när han ska sova men det är faktiskt bättre att han gör så än tvärtom...
Nu ska jag fortsätta här hemma medans lillen sover...
Later gator!!

Jag har fått sova.... :)

Kategori: Allmänt

Efter 3 jobbiga nästintill sömnlösa nätter så kom min lilla "vanliga" bebis tillbaka inatt :) somnade vid nio igår kväll, vaknade tre och fick nappen, somnade om! vaknade tjugo över fem, fick mat, somnade om.... :) vaknade runt åtta och va pigg och glad :) och vi med.... Häääääärliga natt!!!
Idag, kära nån, vilken hurtig Becka jag har varit... Åkte till IKEA och köpte lite grejer till Es rum så vi kan börja göra iordning där som sagt, även om vi inte flyttar in honom än... Sen in till a6 till BR för jag ville ju ha en fin bilmatta till rummet.... tillbaka till bilen...in på IKEA igen för jag glömde köpa en babymonitor som jag har hört de har billiga där speciellt om man är family medlem..(vilket jag såklart är) 249 riksdaler som hittat. Rusta åkte jag till också...kära nån som sagt är ordet!!
Maten står i ungen just nu. Grillpannkaka kallar jag den, typ ungspannkaka (fläskpannkaka kallar ni i norr den tydligen enligt M) med paprika, lök och bacon.... mumma!!!
Om en halvtimma ska M titta på tråkboll och då ska jag passa på o montera skattkistan till Es rum och ordna det lite fint :) Skattkista låter spännande men det är typ en liten bänk med förvaring i.... men den heter skattkista...
Kanske ska passa på o sy gardinerna också....
Världens flummigaste inlägg blev det nu men det skiter jag i för jag läser det inte ändå, jag skriver bara... mohaha....
Ha en trevlig resterande söndag mina vänner!!!
"And be kind to one another"- Ellen Degeneress

Ååååhhh mmaaaiiii gaaaaadddd!!!!

Kategori: Allmänt

VÄRSTA NATTEN EVER!!!
Så illa att jag låg och önskade att jag var en delfin för de sover aldrig helt, de sover med halva hjärnan åt gången så de alltid är beredda liksom....
Jag vet att andra kanske får amma flera ggr per natt osv MEN detta är jobbigt för oss.... Det är inte det att han har skrikigt utan bökat nåt så in i... Sen så där runt två så låg han och pratade helt nöjd och färdig soven... INTE VI!!! M gick upp vid 6 med E och sen la han honom 7 och han slockande som en stock, tro ja det!! Idag ska vi "bara" vara hemma :)
Vi fick hem vår assistent som vi beställt i veckan så kanske blir lite bullbak idag. Vi har också pratat om att förbereda Es rum så det är helt färdigt när vi flyttar in honom... Kanske blir ganska snart med tanke på hur störd vår nattsömn blir men E är ju ändå ganska nöjd.... Får diskutera oss genom detta....


Hoppas ni andra är utvilade, pigga och glada idag... :)

Så trött...

Kategori: Allmänt

Inatt har lilla E bråkat.... stökat och i allmänhet hållt på... och jag hade en mardröm och låg vaken en timma och kunde inte somna om... såklart sov E under den timman...
Idag var jag på vårdcentralen för att kolla upp ett födelsemärke som i omgångar kliar, på kinden, tänkte kolla för säkerhets skull även om jag inte tror att det är nåt... Så klart att de ska skicka en remiss till hud då så dom också får kolla på det fast de sa dock att det inte ser ut som att det är nån fara. Så då är det bara att vänta in remissen...
Igår lyfte E huvudet för första gången då han låg på magen <3 <3 stora killen.... :)

Dagar som idag

Kategori: Allmänt

Får mig att försöka vara glad... E vill knappt sova eller nånting bara kräkas och skrika så fort han inte ser mig... Har tappat räkning på hur många gånger jag bytt kläder på han idag... minst 8 ggr iaf.... Tur man har tvättmaskin...
TRÖTT!!
Jag försöker dock glädjas åt att jag i alla fall har honom!! Tänk alla människor/par som längtar efter att ha ett eget litet barn och här sitter jag och gnäller och surar....
SKÄRPNING REBECKA!!
Men i mitt försvar så är det inte alltid så lätt även om man menar väl...
Ska bli skönt att komma hemmifrån ikväll och träffa finaste Emmelie och fika :) och tjööööööta <3
Stoor kopp kaffe nu och laddar om till lilla plutten vaknar igen...
Hoppas ni alla får/har en bra dag!!

Imorse...

Kategori: Allmänt

...vaknade jag och kände mig inte helt på topp... Tänkte försöka passa på och hinna äta frukost innan jag skulle ta upp E...
Ljudet på tvn funkar inte...
av alla dagar...
suck!
Sätter för stor press på mig själv då E inte är lika långt fram i utvecklingen som "alla andra" vid den här åldern... MEN han ÄR ju 4 VECKOR för TIDIG!!! JAG glömmer ju detta va...
suck igen...
Mulet och skitväder ute (dock gillar jag det för då FÅR man vara inne utan att vara dum i huvvet)
Allmänt störd dag idag...
men orka!...
SUCK OCH STÖN!

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

Det är alltså alla hjärtans dag idag och hur kommer vi fira den??? Vi ska till banken i em... åh, vad vi är romantiska!! Helt seriöst så tror jag inte att vi firat en enda alla hjärtans dag under våra 6 år ihop... Vi ska köpa med oss mat efter banken ev, det räcker väl??
Vi ska idag ordna ett sparkonto till E och ev börja pensionsspara till oss privat också inte bara i fonder som vi har nu. Jag vet att det ät vuxen poäng och pensionsspara men jag/vi anser att det är viktigt att börja i tid och hur många "äldre" har INTE börjat spara i tid?? Och hur mycket pengar har de nu varje månad i pension?? Visst, det här med tjänstepension började väl ganska sent i Sverige har jag hört men ändå, orka behöva ha ångest när man blir äldre bara för att man inte har råd med det man vill ha råd med! Plus att om man börjar spara nu så märks det ju knappt i plånboken ändå, börjar man senare så kanske man känner att man vill spara mer varje månad för att överhuvudtaget hinna spara nåt alls....
Kanske blev flummigt men det skiter jag i för JAG vet vad jag ville ha sagt....
Inatt har det snöat och nu är det -0,1 grader celsius för er som vill veta det i detta avlånga land!!
Hoppas ni alla får en trevlig alla hjärtans dag med mycket mys....
...eller vuxenmys om ni nu hellre vill ha det ;)

Måndag morgon

Kategori: Allmänt

Vilken trevlig dag vi hade igår, tack igen Therese och Krister för en mycket trevlig dag och va söta era små barn är <3
Idag ska jag försöka få tillfälle och dammsuga lägenheten då vi har en halv sandlåda i lägenheten, lekplatsen på innergården har extremt fin sand och för ett tag sen så blåste hälften av sanden upp på gångvägen så varje gång man går ut så drar man med sig massa sand.... suck... Tänk då sen när E blir större och vi kommer hänga i sandlådan båda två...
Har bokat tid på vårdcentralen idag med, ska dit på fredag då ett av mina födelsemärken kliar... kul! Men tror inte att det är nåt men man är ju allt bra dum om man inte kollar upp sånt ändå, inte sant?!
Kan inte komma på nåt mer som jag kan uppdatera er om...

Fortfarande Lördag...

Kategori: Allmänt

Träffade Helena på Maxi :) tycker så mycket om dig vännen!! <3
M är nu iväg och tittar på fotboll och E sover :) Har nu en stor kopp kaffe bredvid datorn och choklad på andra sidan... Man kan ju ha det sämre :)
Nu ska jag njuta av lugnet....

Lördag

Kategori: Allmänt

Idag blir nästan en helt vanlig dag....
Elliot sov typ 21.30-03.50 SKÖNT!!! Fick mat vid 04.10 sen somnade han väl om efter en sisådär timma så vi (jag) fick sova till typ 8... Typ som en vanlig natt dock har M lovat att han kan ta nästa natt :)
Nyss - ätit frukost
Strax - skriva matlista
Sen - åka och storhandla (måste vara hemma igen innan 13 då E ska äta igen och maten är slut!!)
13.15 - M ska gå till en kompis och titta på fotboll (tråkboll som jag kallar det)
Ikväll - Melodifestivalen del 2
Så ser dagen ut här!
Ser väldigt mycket fram emot imorgon med då vi ska till en kompis till mig som fick barn typ en vecka före oss :) sist vi sågs hade vi båda magarna i vädret :)
Laddar mig själv för den suuuper tråkiga storhandlingen men den måste göras av nån och M gjorde de sist så......
Have a nice day

Aldrig ska jag sluta älska dig!

Kategori: Allmänt

När Elliot föddes och hans 3 första veckor i livet så kände jag inte sån himlastormande kärlek som så många andra mammor pratar om. Jag kände mig som en dålig mamma som inte älskade mitt barn så mycket. Sen frågade en mycket klok människa mig (förlåt minns inte vem) "älskade du Mattias så mycket då första gången du träffade honom?" Nej! Det gjorde jag ju inte utan den kärleken jag känner för honom har ju såklart växt fram och likadant är det ju med min son. Här kom en helt ny människa in i mitt liv som jag inte känner, INTE konstigt alls!! Nu däremot när han är 4½ månad (typ) är han mitt liv <3 Han är den mest underbara lilla person som finns.
Men det är ändå viktigt tycker jag att man pratar om att man inte alltid känner sån kärlek med en gång och att man inte är dålig eller konstig om man inte känner så! För helt ärligt så säger ju faktiskt (nästan) alla så, ååååh så underbart när lilla bebisen kom upp på bröstet... Jo, visst var det underbart men helt ärligt så var jag mest lättad att de fysiska smärtorna tog slut då! NU tänker jag tillbaka på den stunden och njuter av lilla hjärtat men då gjorde jag inte det....
Mamma älskar dig lilla underbara lilla pyre och jag kommer alltid finnas här för dig!!! <3

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Det är ju så man säger, eller skriver rättare sagt!

I denna blogg har jag tänka att skriva om allt och ingenting så om ni vill läsa om min lilla familj och mitt lilla liv så är detta platsen med andra ord.

 

Later!