Meumvita

En helt vanlig blogg om mig, mina tankar, familj och min vardag!

Sofias Änglar

Kategori: Allmänt

Såg ni avsnittet igår?? En familj med två barn, tvillingarna Elsa och Tyra. Elsa drabbades av leukemi och efter inspelningarna somnade hon in hemma i november förra året. Så sorgligt!!
I slutet av avsnittet igår berättade Sofia att hon somnat in och då sa jag bara neeeej så kom tårarna....
Det är så fruktansvärt fel att BARN ska drabbas av sånt hemskt! Så klart att der ät hemskt vem det än drabbar men det gör ändå snäppet ondare i hjärtat när det drabbar ett barn eller??
Jag satt i morse och bara tittade på E och är såå taksam att vi är friska alla i familjen...
Så orättvist!!

Att vara mamma...

Kategori: Allmänt

... är sååå mycket jobbigare än jag trott... och E är "bara" snart 6 månader... Innan E kom tycker jag ändå att jag hade relativt bra med tålamod men det är borta med vinden nu... Det stora (enda) problemet jag och E har ihop är när han blir övertrött och gnussar sig i ögonen men VÄGRAR sova..... I veckor har vi haft detta problem och så fort han börjar gnälla så försvinner mitt tålamod.
... bara så där....
Känner mig som världens SÄMSTA mamma!!!
Han vill ju bara sova!!!
MEN SOV DÅ!!!
Andas...
Ja, jag gnäller!! Men vad hände med världen då man inte får gnälla längre? Jag VET att folk har det värre än mig MEN för MIG är detta frustrerande...
Idag är ändå en bra dag då han inte har gnällt såå mycket men känner mig så fruktansvärt otillräcklig...
Alla säger (de flesta) men ta en promenad då??? jovisst... han sover i 45 minuter men så fort vi kommer innanför dörren hemma så säger det DIIIING och ögonen gnussas och det gnälls... (oftast, inte jämt)
Menar inte att låta negativ eller att E är bara till besvär, ICKE!!!!!!!!
Han är vissa dagar det finaste som finns i min värld <3
Vissa mornar när jag ska ta upp han och möts av jordens största och finaste leende så smälter jag bara...
Så ALLT är inte dåligt MEN vissa dagar är det tungt... extra tungt...
Jag ventilerar bara och hoppas att nån kanske tar
till nytta av mina erfarenheter då ni skaffar barn!!!
TYP!
Later...

Kära nån!!!

Kategori: Allmänt

Kom på igår kväll att jag har ju en blogg ja.....:)
Elliot har varit jobbig ett tag så har i princip bara bråkat och sovit här hemma.... men nu börjar han bli som "vanligt" igen... Vi började med välling för tre kvällar sen och vad han sover bra på det!!! Jag har sovit hela nätter tre nätter i rad :)så skönt!
Är dock väldigt trött nu då jag gått på stan ett tag på fm och hållt på med tvätten så skriver inte mer än detta denna gång..
Later!

Simmat!!!

Kategori: Allmänt

Nu har jag simmat igen för första gången på typ 1½ år :) har ont i ryggen men på ett skönt sätt :)
NU SÅ!!!
MÅSTE iväg och simma oftare så jag kommer i jeansen innan 22 maj, så är det bara!!
I går kväll så bröt jag ihop igen.... Va nåt så fruktansvärt trött och Elliot bara skrek och gnällde.... Som TUR är så har jag ju världens BÄSTA MAN <3 så jag fick gå och lägga mig typ åtta och ta de lugnt och varva ner och se på tv i sängen och han badade E och tog hand om honom.... Seeeen så va lillen så vänlig och lät mig sova i ÅTTA (!!!!!!!) timmar. Jag var helt överlycklig när jag vaknade i morse och insåg detta :)
Tack Mattias att du tar så bra hand om mig och vår son, du är guld värd!!!!
Och tack att du valt just MIG <3
Älskar dig!!
Hoppas alla ni andra haft en super dag!!!

Vaccinationen

Kategori: Allmänt

I sig gick ju bra.. Han är så duktig!! Han skrek ju såklart (vilken bebis gör inte det) men så fort hon var färdig så sutade han... (okej efter andra sprutan så skrek han en pytte liten stund) men andra barn kan ju skrika till de kommer hem igen, så E är duktig!!
När vi kom hem fick han lite mat och sen slocknade han och sov i ca fem(!!) timmar. Vaknade, åt, sov en timma, vaknade och skrek sen i 90 minuter.... såå glad att M va hemma så vi kunde turas om!
Han åt för natten vid åtta och slocknade igen tjugo över och sen sov han...till typ halv åtta.... Sån lyx!! Men såklart att jag inte kunnat sova då eftersom jag har vaknat då han brukar vakna och gått dit och kollat så han lever!! Sen kunde jag inte somna om på en timma....sov en timma vaken en timma... typ mitt undermedvetna tror jag som är van vid att om jag somnar om så kommer han vakna preciiiis när kommer in i den skönaste sömnen.... hmm.....
Idag får jag iaf finbesök i form av Ida och Frida, Malin skulle ha kommit men har blivit förkyld, (lovar att vi ska äta lite åt dig med:))
Så har precis blandat i ordning en gooood fruktsallad.
Ska ju vara fika och godis fri hela mars (med undantag för en gång i veckan om man vill, det blir så mycket roligare om det inte är förbjudet)
Så då blir ju fruktsallad alla tiders!!
Mini bossen is calling meeee!!!!!

måndag igen

Kategori: Allmänt

och idag ska vi till BVC på fem månaders kontroll och vaccinering.... Försöker med andra ord nu ladda mentalt inför en gnällig eftermiddag... Sist blev han gnällig iaf så tror det blir likadant nu med....
För övrigt så håller han i sig med sitt natt beteende (suck) vaknar mellan 2-3 och ligger och tjoar och skrattar (han är dock den enda i detta hushåll som skrattar vid den tiden). Som tur är så tog M i princip hela helgen så jag fick sova lite mer... SKÖNT!!!
Nu ska jag ta upp han igen och busa av han lite :)